Göz İltihabı Bitkisel Tedavi
Göz İltihabı bitkisel tedavi, üveit bitkisel tedavisi, üveit bitkisel tedavi yöntemleri, hakkında merak ettileriniz için yazılmış makale.
Bitkisel Yöntemleri
Öğütülmüş Nar Çekirdeği : Menopoz dönemi sıkıntılarını giderir.
Aslan Pençesi : Özellikle kadınlar üzerinde çok faydalı etkileri olan aslanpençesi, düzensiz adet görenlerde adetleri düzenler ve kolaylaştırır. Menopoz dönemindeki stres, gerginlik ve terlemeyi azaltır. Vücuda kuvvet verir. Ateşi düşürür ve baş ağrısını keser. Anne sütünü arttırır. Pek çok kanser türüne karşı önleyici ve koruyucudur. Böbreklerin ve prostatın düzenli çalışmasına yardımcı olur. Ağız yaralarında ve boğaz iltihaplarında faydalıdır. Kan durdurucu ve yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkileri de vardır. Saralılara faydalıdır. Uykusuzluk. Sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelen aslanpençesi. Kan şekerinin yükselmesini önleyici etkisi ile şeker hastaları için de faydalıdır. Testere dişli arslanpençesi yaprak. Sapları beraberce kullanıldığında ishale karşı etkili olabilmektedir. ıshal olmayan birisi onun çayını içtiğinde kabız olurum endişesine de kapılmamalıdır. Çünkü kabızlık yapmaz. Bağırsağın perisaltik hareketlerini yavaşlatır ve kontrol altına alır.
Alıç Yaprağı : Alıç Yaprağının Faydaları arasında ise; Önemli bir kalp damar dostu olan alıç. Kalp damarlarını genişleterek kalbin kanı daha rahat pompalamasını sağlar. Bu şekilde de kalbin yükünü hafifletir. Kalp ritmi bozuklukları (arrhythmias), kalp yetmezliği. Sinirsel kalp çarpıntıları, ağır enfeksiyon hastalıkları sonrasındaki kalp kasları zafiyeti. Yüksek kan basıncı, kalp krizi sonrası, damar sertliği alıç bitkisinin başarıyla kullanılabileceği hastalıklardır. Kullanımı, sabır ve disiplin gerektirmektedir. Sebebi ise, bitkinin etkisinin uzun süreli kullanımlar (4-8 hafta) sonucunda oluşmaya başlamasıdır ve bu olumlu etki gitgide artar. (kaynak: yapraklar gen tr)
Kalbi korur.
Doğum kontrol hapının yan etkilerini azaltır.
Kanser oluşmasını engeller.
Kötü kolestrolü düşürür.
Güçlü antioksidandır.
Cildi canlandırır.
Tansiyonu düşürür.
Yaşlanmayı geciktirir.
Kullanımı:Günde 3 öğün 1 er çorba kaşığı öğütülmüş nar çekirdeği salataya, yoğurta, süte karıştırılarak veya sade olarak tüketilir.
Üveit Medikal Tedavi Yöntemleri
Göz damlaları, kortizonlu tabletler ve iğneler.
Özel bir diyeti yoktur. (ancak tedavi için kortizon verilmişse tuzsuz diyet uygulanır.)
Enfeksiyon ya da ÜVEİT’e neden olan hastalığın tedavisiyle de bir miktar iyileşme görülebilir.
Bağışıklık sisteminin çalışmasını değiştiren ilaçlar.
Güneş gözlükleri, yardımcı olacaktır.
Neden olan hastalık varsa onun tedavisi.
Aktivite genellikle kısıtlanmaz. Fakat görme. Hastalık veya tedavide kullanılan göz bebeğini büyüten damlalar nedeni ile azalmış ise araba kullanmak. Dikkat gerektiren işler yapmak sakıncalıdır.
Hastaların sık ve iyi izlenmesi çok önemlidir, çünkü bazı önemli bulgular izleme sırasında ortaya çıkabilir. Bu da tanı ve tedavi açısından yapılabilecek değişiklikler için önemlidir.
Başlıca İlaçlar
Bağışıklık Sistemini baskılayıcı ilaçlar : (azatioprin, siklosporin A, siklofosfamid ve interferon gibi) Arka veya panüveiti olan olgularda tutulumun şiddeti ve atakların sıklığına göre bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar tek veya kombine olarak kullanılır. Bu tip hastalarda bu ilaçların sürekli kullanımı programlanan şekilde devam ederken yeni. Çzellikle görmeyi tehdit eden alevlenmelerde sistemik kortikosteroidler zaman zaman devreye sokulabilir.
Kortikosteroidler : Damla olarak. Sistemik olarak, göz çevresine enjeksiyon olarak uygulanabilir. Kortikosteroid tedavisi aniden kesilmemelidir ve zaman içerisinde hastalığın. Alevlenmenin şiddeti göz önüne bulundurularak azaltılmalı ve fizyolojik dozda devam edilmelidir.Kortikosteroidler ciddi yan etkileri olan ilaçlardır. Gözde katarakt, göz içi basıncı yükselmesi, vucütta kilo alımı, kemik erimesi, mide ağrıları, mikroplara karşı duyarlılık artışı gibi etkiler yapabilir.
Diğer : Ön üveitte kortikosteroid içeren damlarlın yanı sıra göz bebeğini genişletici damlalar yapışıklıkları önlemek. Göz çevresindeki ağrıyı azaltmak amacı ile kullanılırlar.
İlaç Tedavisinin Süresi Nedir?
Tedavide kullanılan ilaçlar, iltihapbelirtilerini baskılamasına karşın hastalığı tedavi etmemektedir. Bu nedenle tedavinin iyi planlanması ve hekimin oluşturduğu protokole göre makul bir süre kullanılması gereklidir.
Üveit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar Nelerdir?
İzole, idiopati veya sistemik hastalıkların varlığında olan üveitler detaylı olarak değerlendirildikten sonra tedavi programlarına alınır. Örneğin tüberküloz enfeksiyonu nedeni ile üveit gelişen bir hastanın üveit tedavisi ile birlikte tüberküloz enfeksiyonu tedavisi yapılmalıdır.
Göz İltihabı Bitkisel Tedavi, hakkında merak ettikleriniz için yazılmış makaleyi okudunuz. Göz İltihabı Bitkisel Tedavi, hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayın. Göz İltihabı Bitkisel Tedavi, hakkında detaylı bilgi almak için uzman hekimlere başvurabilirsiniz. Göz İltihabı Bitkisel Tedavi, hakkında detaylı bilgi almak için yazılmış diğer makaleleri okuyabilirsiniz.