İbrahim Saraçoğlu Göz Kapağı İltihabı
15 Eylül 2017

Üveit Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Uzman Desteği Alın

Üveit Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Üveit nedir nasıl tedavi edilir, üveit nedir, üveit nasıl tedavi edilir, göz içi iltihabı nasıl geçer. Üveit hastalığı hakkında.

Üveit nedir nasıl tedavi edilir sorularınızın cevap olarak yazılmış bilgi amaçlı makale. Üveit nedir nasıl tedavi edilir sorusnun cevabını makalemizi okuyarak bulabilirsiniz. İşte Üveit nedir nasıl tedavi edilir makalemiz.

Üveit Nedir ?

Üveit, gözün içindeki damar tabakanın (uvea) iltihabı sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Uvea gözün damarsal dokusu olduğundan tüm gözün damarsal beslenmesinden sorumludur. Uveadaki bir iltihap, korneadan görme sinirine kadar etkilediği gibi, görmeyi ciddi şekilde tehdit eder. Üveit erişkinlerde daha çok görülen bir hastalıktır.

Üveitin Belirtileri Nedir ?

İlk belirtiler; ışığa karşı hassasiyet, bulanık görme, göz küresinde ya da göz çevresinde şiddetli ağrı, gözde kızarıklık, uçuşmalar, kamaşma, görmenin azalması, göz yaşarması, görüntüde oluşan lekeler şeklinde ortaya çıkar.

Üveit Hastalığının Nedenleri Nelerdir ?

Bazı vakalarda sebep bulunamamakla birlikte, Behçet hastalığı, Göz travması, bakteri, virüs, parazit, mantarlar, tüberküloz, sifilis (frengi), herpes ve toxoplazmoz, bağışıklık sistemi hastalıkları; romatizmal hastalıklar, ülseratif kolitin üveite yol açtığı belirtilmektedir.

Üveit Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir ?

Çörek otu : Bir yemek kaşığı yemeklerden yarım saat önce tüketmeniz vücuttaki bütün zararlı mikropların dışarı atılmasına. Ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi de göz açışından son derece önemlidir. (kaynak : corek gen tr)

Alıç : Oldukça güçlü bir antioksidandır. Damarları açan ve kan dolaşımını düzenleyen antioksidanlar bakımıdan zengindir. Tıkalı atardamarlara faydalıdır. Aynı zamanda damar tıkannıklığına yok açan plakalarıda yok edici özelliği vardır. (kaynak : iyigelenbitkiler com)

Meyan Kökü : Romatizma tedavisi, astım, göz hastalıkları ve cilt problemleri olmak üzere bu tür hastalıkların tedavilerinde meyan kökü kullanılır. Meyan kökü bir mağnezyum ve silisyum kaynağıdır. Hipoglisemi, bronşitler, kolitler (kalın bağırsak iltihabı) gastritler, stres, soğuk algınlığı, mide bulantısı ve iltihaplanmalar için çok yararlıdır. Kanı temizleme tedavisinde ve kuvvetlendirici olarak kullanılır. Karışımındaki maddelerden birini Addison hastalığı tedavisinde kullanımının başarıyla iyi sonuçlar sağladığı ispatlanmıştır. (kaynak : dogalbitkiselorganiksaglik blogspot com tr)

Üveit Hastalığı Bitkisel Tedavisi İçin Diğer Bitkiler

Krom Pikolinat : Vücuttaki düşük krom seviyesi ile glokom arasında bir ilişki olduğu bulunmuştur. (kaynak : populermedikal com)

Yeşil Çay : Hong Kong kökenli çalışmalarda bol yeşil çay tüketilince, yeşil çay mideye geldiğinde ve emilip kana karıştığında göz içine. Göz küresi içerisine girdiği ve göz içerisindeki dokular tarafından emildiği ispatlandı. (kaynak : venividigoz com)

Ginkgo Biloba : Antioksidan özelliğinin göz sağlığı üzerinde nasıl bir etki yarattığı konusunda son yıllarda yapılan az sayıdaki araştırmada. Göz tansiyonun ilerleyişinin durdurulması ve tedavisi için bu bitkinin kullanılabileceği yönünde umut verici sonuçlar elde edildi. Bu araştırmalar aynı zamanda bitkinin oküler (göze ait) bölgeye olan kan akışını artırdığı için. Genel olarak göz sağlığını korumaya katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor. (kaynak : iyigelenyiyecekler com)

Sarımsak : Doğal bir antibiyotik olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle bademciklerde oluşan iltihaba karşı günde 2-3 diş sarımsak tüketmek iltihabın kurumasına yardımcı olacaktır. (kaynak : iltihap gen tr)

Aslan Otu : İltihapları yok eder. Göz hastalıklarını tedavi edicidir. (kaynak : turkalmanhaber com)

Nar Çekirdeği : İçerdiği antioksidanlar hücrelerdeki hasarı tamir eder. Bağışıklık sistemini güçlendirir, hormonal dengeyi sağlar. İçerdiği B ve C vitaminleri ile mineraller sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir, hastalıklara yakalanma oranı düşer. Hormonal denge de sağlanmış olur. (kaynak : sifalibitkitedavisi com)

Soya Lesitini : Damar sağlığını koruyucu etkisi olan lesitin damarlarda biriken kolestrol plaketçiklerini parçalar. (kaynak : beslenmedestegi com)

Keten Tohumu : Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri beyin sinirleri ve göz sinirleri gelişiminde büyük önem taşır. Göz kuruluğunu azalttığı yapılan araştırmalarda belirlenmiştir. Balık, ceviz ve keten tohumu önemli omega 3 kaynaklarıdır. (kaynak : lokman-hekim net)

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.