Üveit için İyi Gelen Bitkiler Nelerdir

Üveit İçin İyi Gelen Bitkiler
25 Ağustos 2017
Göz İltihabına Bitkisel Çözüm İbrahim Saraçoğlu
25 Ağustos 2017

Üveit için İyi Gelen Bitkiler Nelerdir

üveit-için-iyi-gelen-bitkiler-nelerdir

üveit-için-iyi-gelen-bitkiler-nelerdir

Uzman Desteği Alın

Üveit için İyi Gelen Bitkiler Nelerdir

Üveit için İyi gelen bitkiler nelerdir, üveit bitkisel tedavisi, üveit tedavisi yöntemleri, hakkında merak ettileriniz için yazılmış makale.

Üveit için İyi Gelen Bitkiler Nelerdir sorusuna cevap olarak yazılmış bilgi amaçlı makale. Üveit için İyi Gelen Bitkiler Nelerdir sorusunun cevabı makalemizde yer almaktadır. Üveit için İyi Gelen Bitkiler Nelerdir sorusunun cevabı makalemizde.

İlaç Tedavisinin Süresi Nedir?

Tedavide kullanılan ilaçlar, iltihapbelirtilerini baskılamasına karşın hastalığı tedavi etmemektedir. Bu nedenle tedavinin iyi planlanması ve hekimin oluşturduğu protokole göre makul bir süre kullanılması gereklidir.

Üveit Medikal Tedavi Yöntemleri

Özel bir diyeti yoktur. (ancak tedavi için kortizon verilmişse tuzsuz diyet uygulanır.)
Güneş gözlükleri, yardımcı olacaktır.
Hastaların sık ve iyi izlenmesi çok önemlidir, çünkü bazı önemli bulgular izleme sırasında ortaya çıkabilir. Bu da tanı ve tedavi açısından yapılabilecek değişiklikler için önemlidir.
Enfeksiyon ya da ÜVEİT’e neden olan hastalığın tedavisiyle de bir miktar iyileşme görülebilir.
Neden olan hastalık varsa onun tedavisi.
Göz damlaları, kortizonlu tabletler ve iğneler.
Bağışıklık sisteminin çalışmasını değiştiren ilaçlar.
Aktivite genellikle kısıtlanmaz. Fakat görme. Hastalık veya tedavide kullanılan göz bebeğini büyüten damlalar nedeni ile azalmış ise araba kullanmak. Dikkat gerektiren işler yapmak sakıncalıdır.

Bitkisel Yöntemleri

Krom Pikolinat : Vücuttaki düşük krom seviyesi ile glokom arasında bir ilişki olduğu bulunmuştur. (kaynak : populermedikal com)

Aslan Otu : İltihapları yok eder. Göz hastalıklarını tedavi edicidir. (kaynak : turkalmanhaber com)

Sarımsak : Doğal bir antibiyotik olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle bademciklerde oluşan iltihaba karşı günde 2-3 diş sarımsak tüketmek iltihabın kurumasına yardımcı olacaktır. (kaynak : iltihap gen tr)

Ginkgo Biloba : Antioksidan özelliğinin göz sağlığı üzerinde nasıl bir etki yarattığı konusunda son yıllarda yapılan az sayıdaki araştırmada. Göz tansiyonun ilerleyişinin durdurulması ve tedavisi için bu bitkinin kullanılabileceği yönünde umut verici sonuçlar elde edildi. Bu araştırmalar aynı zamanda bitkinin oküler (göze ait) bölgeye olan kan akışını artırdığı için. Genel olarak göz sağlığını korumaya katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor. (kaynak : iyigelenyiyecekler com)

Alıç : Oldukça güçlü bir antioksidandır. Damarları açan ve kan dolaşımını düzenleyen antioksidanlar bakımıdan zengindir. Tıkalı atardamarlara faydalıdır. Aynı zamanda damar tıkannıklığına yok açan plakalarıda yok edici özelliği vardır. (kaynak : iyigelenbitkiler com)

Nar Çekirdeği : İçerdiği antioksidanlar hücrelerdeki hasarı tamir eder. Bağışıklık sistemini güçlendirir, hormonal dengeyi sağlar. İçerdiği B ve C vitaminleri ile mineraller sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir, hastalıklara yakalanma oranı düşer. Hormonal denge de sağlanmış olur. (kaynak : sifalibitkitedavisi com)

Başlıca Diğer Bitkiler

Meyan Kökü : Romatizma tedavisi, astım, göz hastalıkları ve cilt problemleri olmak üzere bu tür hastalıkların tedavilerinde meyan kökü kullanılır. Meyan kökü bir mağnezyum ve silisyum kaynağıdır. Hipoglisemi, bronşitler, kolitler (kalın bağırsak iltihabı) gastritler, stres, soğuk algınlığı, mide bulantısı ve iltihaplanmalar için çok yararlıdır. Kanı temizleme tedavisinde ve kuvvetlendirici olarak kullanılır. Karışımındaki maddelerden birini Addison hastalığı tedavisinde kullanımının başarıyla iyi sonuçlar sağladığı ispatlanmıştır. (kaynak : dogalbitkiselorganiksaglik blogspot com tr)

Yeşil Çay : Hong Kong kökenli çalışmalarda bol yeşil çay tüketilince, yeşil çay mideye geldiğinde ve emilip kana karıştığında göz içine. Göz küresi içerisine girdiği ve göz içerisindeki dokular tarafından emildiği ispatlandı. (kaynak : venividigoz com)

Çörek otu : Bir yemek kaşığı yemeklerden yarım saat önce tüketmeniz vücuttaki bütün zararlı mikropların dışarı atılmasına. Ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi de göz açışından son derece önemlidir. (kaynak : corek gen tr)

Keten Tohumu : Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri beyin sinirleri ve göz sinirleri gelişiminde büyük önem taşır. Göz kuruluğunu azalttığı yapılan araştırmalarda belirlenmiştir. Balık, ceviz ve keten tohumu önemli omega 3 kaynaklarıdır. (kaynak : lokman-hekim net)

Soya Lesitini : Damar sağlığını koruyucu etkisi olan lesitin damarlarda biriken kolestrol plaketçiklerini parçalar. (kaynak : beslenmedestegi com)

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.